Sufinansiranje projekata javnog informisanja

Bez autora
Mar 15 2011

Pokrajinski sekretarijat za informacijeraspisao je konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanja. Za sufinansiranje projekata javnog informisanja obezbeđeno je 23 miliona dinara. Predmet konkursa je sufinansiranje novih ili obnovljenih sadržaja javnih glasila značajnih za ostvarivanje javnog interesa građana Vojvodine u oblasti informisanja. Cilj konkursa je podizanje kvaliteta i raznovrsnosti javnog informisanja, afirmacija multikulturalnosti, razvoj interkulturalizma, podsticanje višejezičnih programa, unapređenje programskih sadržaja javnih glasila, razvoj obrazovanja i negovanje jezika i kulture u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, informisanje o evropskim vrednostima i razvijanje građanske svesti kreiranjem i proizvodnjom novih sadržaja ili putem poboljšanja i inoviranja postojećih sadržaja...

Konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanjaPokrajinski sekretarijat za informacijeraspisao je konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanja.

Za sufinansiranje projekata javnog informisanja obezbeđeno je 23 miliona dinara.

Predmet konkursa je sufinansiranje novih ili obnovljenih sadržaja javnih glasila značajnih za ostvarivanje javnog interesa građana Vojvodine u oblasti informisanja.

Cilj konkursa je podizanje kvaliteta i raznovrsnosti javnog informisanja, afirmacija multikulturalnosti, razvoj interkulturalizma, podsticanje višejezičnih programa, unapređenje programskih sadržaja javnih glasila, razvoj obrazovanja i negovanje jezika i kulture u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, informisanje o evropskim vrednostima i razvijanje građanske svesti kreiranjem i proizvodnjom novih sadržaja ili putem poboljšanja i inoviranja postojećih sadržaja, koji se odnose posebno na aktuelnu ekonomsku i ukupnu društvenu problematiku, pitanja iz oblasti socijalne zaštite, društvene brige o deci, zatim položaja mladih i starijih građana, rodnu ravnopravnost, manjinske društvene grupe, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, afirmaciju demokratskih principa i druge aktuelne teme.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju osnivači javnih glasila upisanih u Registar javnih glasila pri Agenciji za privredne registre, izdavači novina i osnivači javnih glasila upisanih u registar javnih glasila koji imaju dozvolu od RRA za emitovanje radijskog i televizijskog programa, uključujući i Internet stranice upisane u registar javnih glasila, i audio i video produkcije koje imaju potpisane ugovore o emitovanju sa emiterima koji imaju dozvolu RRA.

Podnete prijave razmatra komisija koju imenuje pokrajinski sekretar za informacije. Konačno rešenje o raspodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar, na predlog konkursne komisije, i protiv tog rešenja ne može se upotrebiti pravno sredstvo. Rešenje o raspodeli sredstava je akt raspolaganja protiv kojeg se ne može voditi upravni spor.

Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na formularima koji se mogu naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za informacije.
 

Dokumentacija treba da sadrži:

  • fotokopiju rešenja o upisu osnivača u Registar privrednih subjekata;
  • fotokopiju rešenja o upisu u Registar javnih glasila;
  • fotokopiju dozvole za emitovanje izdata od Republičke radiodifuzne agencije (za elektronske medije);
  • fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju;
  • potpisan ugovor o emitovanju sa emiterima koji imaju dozvolu  od Republičke radiodifuzne agencije (za audio i video produkcije).

Prijave se obavezno podnose u dva primerka putem pošte na adresu:

Pokrajinski sekretarijat za informacije
Bulevar Mihajla Pupina 16
sa naznakom “za Konkurs za podsticanje javnog informisanja“

i u jednom primerku putem elektronske pošte na e-mail:
mediji.psinf@gmail.com

Korisnik sredstava je dužan da projekat realizuje do 31. decembra 2011. godine i da Pokrajinskom sekretarijatu za informacije dostavi izveštaj o realizaciji projekata i dokaz o namenskom korišćenju dodeljenih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik